Tervetuloa runonlaulajien rannalle ja Sotatielle!

Tervetuloa Mekrijärvelle! Päivitämme kotisivujamme. Ota meihin yhteyttä!

Tilaa hengittää

Tervetuloa Mekrijärvelle!

Huonemajoitusta, kokouksia, luontokokemuksia ja juhlia Ilomantsin Mekrijärvellä

Tule nauttimaan Mekrijärven rauhallisen maiseman luonnollisesta nautinnosta. Tällä rannalla Mekrijärven kuuluisat riimulaulajat ovat muokanneet laulujaan vuosisatojen ajan – täällä on paikka, jossa historia kohtaa nykypäivän! On sanottu, että Ilomantsi on Suomen Karjalan kansanrunouden keskus ja Mekrijärvi sen sydän. Nämä tarinat, sellaisina kuin ne esiteltiin myöhemmin Kalevalassa, Suomen ja Karjalan kansalliseepoksessa, ovat vaikuttaneet syvästi moniin taiteilijoihin, mukaan lukien nuoreen JRR Tolkieniin, ja ovat inspiroineet hänen kirjallisen taiteensa luomista.

Päärakennus – kuuluisien suomalaisten arkkitehtien Åberg (1. palkinto Stockmann tavaratalo Helsinki kilpailu 1924), Sirén (Suomen Parlamenttitalo 1927) ja Borg (Helsingin pääposti 1924) suunnittelema ja vuonna 1924 valmistunut päärakennus ja sen läheisyyteen rakennetut lisärakennukset tarjoavat ainutlaatuiset puitteet Mekrijärvi Saga Park'n vierailijoille. Päärakennuksesta avautuu aito Ilomantsin järvimaisema kohti Mekrijärveä, järven takana olevaa suoaluetta ja Ryökkylän kylää.

Runonlaulun, sotahistorian ja karjalaisen kulttuurin maisemista, Ilomantsista, löydät upeat puitteet seminaareille, kokouksille ja juhlille. Ryhmien ja yksittäisten matkailijoiden käytössä on 90 vuodepaikkaa 1-2 henkilön huoneissa.  

Lämpimästi tervetuloa majoittumaan, ruokailemaan ja kokoustamaan itäisimpään Itä-Suomeen, hiljaisen luonnon ja karjalaisen kulttuurin keskelle.

Tutustu tarjontaamme

Huonemajoitusta, kokouspalveluja ja yhdessä tekemistä

Megrin Matkailusta löydät 90 vuodepaikkaa sekä upeat puitteet seminaareille, kokouksille ja juhlille. 

Asiakkaidemme

kokemuksia

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa